KBS Heilig Hart

Heilig-Hartschool

KBS Heilig Hart aan de Schoolstraat bestaat ruim 90 jaar en is de oudste basisschool van Dongen. Het markante gebouw is mooi gelegen bij het klooster waar het vroeger deel van uitmaakte. De ruim 260 leerlingen komen uit heel Dongen en sinds kort ook uit de naastgelegen en nieuwe wijk “Beljaart”.

De missie van KBS Heilig Hart:

Talenten ontwikkelen, waarbij het er niet om gaat hoe knap je bent, maar om hoe je knap bent, want alle talenten tellen.

Visie:

In de visie van de Heilig Hart worden de doelen bereikt door te werken vanuit de filosofie van Meervoudige Intelligentie (MI). Het is een middel dat ingezet wordt voor het bereiken van hoge leeropbrengsten, sterke sociale vaardigheden, weerbaarheid, veiligheid en zelfvertrouwen.

Onderwijskundig concept: Meervoudige Intelligentie

Het team van KBS Heilig Hart heeft de afgelopen schooljaren het fundatment voor het onderwijsconcept MI gelegd. MI gaat uit van acht intelligenties waar iedereen over beschikt. Erfelijkheid en omgevingsfactoren bepalen welke intelligenties sterk of juist minder sterk zijn ontwikkeld. Die rangschikking van ‘sterk’ naar ‘minder sterk’bepaalt de manier van informatie verwerken. MI op de Heilig Hart is een werkwijze:

  • waarbij het onderwijs aansluit bij de sterke intelligenties van elke leerling
  • waarbij alle intelligenties verder ontwikkeld worden
  • waarbij speciale aandacht besteed wordt aan respecteren en waarderen van de verschillen

MI – activiteiten hebben een interactief karakter: ze doen zowel een beroep op de individuele capaciteiten als op samenwerkend leren in een team.

Voor KBS Heilig Hart geldt: ” Alle talenten tellen” , u kunt meer over de school lezen op www.heilighartschool.com